Hjem Hallene Nordlandsbadet Velvære Velvære

 

NM i vannsklie 2017 på Dampsaga bad - et reisebrev fra familien Hansen


Den 17.mars dro vi spente nedover for å delta i Svein Idars 3. NM i vannsklie. Han har tidligere deltatt i NM i Bodø 2014 og i Skien Fritidspark i 2015. Forventningene var høye og håpet om pallplassering var enda høyere. Vel installert på årets NM-hotell; Grand hotell i Steinkjer, var det bare å forberede seg på lørdagens konkurranse.

 

NM-dagen startet meget bra da vi gikk utenfor hotellet for å bli transportert til Dampsaga Bad. Intet mindre enn en stretch Hummer limousin var det som møtte oss utenfor og kjørte oss gruppevis til badet. Dette var stor stas både for store og små og selfieaktiviteten var stor rundt den stilige bilen.


NM Vannsklie 1

Mottakelsen på Dampsaga bad var god. Det var et fint anlegg med 3 ulike sklier, 3-meters stupetårn, strømkanal, småbarnsavdeling, svømmebasseng og 2 varmebasseng. Konkurransesklia het Råtass og beskrives av Dampsaga Bad slik: 

 

"Rød sklie som er 110 m lang med innvendig lys/flashpoint hvor deler av sklien er utendørs. Den har elektronisk tidtaking og innbyr til høy fart og konkurranse. Ny i 2015." Svein Idar og flere av de andre NM-deltakerne var enige om at den sklia var nokså rå og tidvis brutal om man skulle kjøre fort, og deltakerne ble fort litt mørbanka på både rygg og hofter.

 

Svein Idar fikk startnummer 14 av 30 deltakere. Dermed skulle han kjøre som nummer 4 i andre pulje. Det var interessant å se at det var mange kjente ansikt som var med. Mange av deltakerne hadde vært med siden NM i Bodø. Det varierte hvor mange deltakere hvert bad stilte med. Noen få med en deltaker, og noen få med 3 deltakere, mens mange bad stilte med 2 deltakere.


NM Vannsklie, Svein Idar

Det var et stort apparat i sving, med bl.a 2 lokale produksjonsselskap som streamet direkte fra hele NM. Vi fikk vite på kvelden at det hadde vært over 21 000 som hadde vært innom sendinga! Dampsaga stilte også med egen «tafse-vakt», som var en vakt som skulle kjenne på ryggene til deltakerne for å forsikre seg om at det ikke var noe juksing med innsmøring av ryggene før kjøring.


Åpningseremoni NM vannsklie

Etter en høytidelig åpning av ordfører i Steinkjer kommune, med prosesjon og oppstilling, gikk de i gang med de innledende rundene. Planen var at hver pulje skulle kjøre 2 runder hver. Etter det skulle hver pulje kjøre 2 runder til, altså 4 innledende runder på hver deltaker. Etter at Svein Idar hadde kjørt sine første to runder lå han på delt 1.plass i sin pulje, med eksakt samme tid som 3x norgesmester Idar Hagen Pryerdalen. Men i 3 pulje var det noen deltakere som fikk mistenkelig lav tid, og ved kontrollsjekking fant juryen ut at noe ikke stemte helt med tiden. Juryen tok dermed den tunge avgjørelsen om at tidene fra de to første innledende rundene måtte strykes, men deltakerne tok dette fint.
 

De startet de «nye» innledende rundene med pulje 3, så pulje 1 og til slutt pulje 2. Dermed var Svein Idar i den siste gruppa som skulle kjøre. Med dobbelkontroll på tidtakinga var det spennende å se hvilke tider som var reelle. Svein Idar kjørte godt og da semifinalen skulle i gang lå han på en 4.plass med tiden 13.35.
 

Det gikk slag i slag og semifinalen startet med «omvendt rekkefølge» slik at Svein Idar skulle kjøre 4. sist av 12 deltakere. Det skulle kjøres to runder i semifinalen. Svein Idar var litt uheldig i begge disse rundene og gikk rundt i siste sving og mistet litt tid der. I første runde fikk han tida 13.81, samme tid som en av de andre deltakerne og de to lå da på delt 8.plass. Dermed var siste kjøringa veldig avgjørende om han kulle kunne gå videre til finalen eller ikke. Heldigvis tikket tida på Svein Idars siste runde inn på 13.79, mens den andre 8.plassen fikk over 14 sek.
 

I finaleheatet kjørte Svein Idar inn til 13.57, og med det endte han på en 8.plass. Av de andre finalistene var det flere «kjente» navn; Marcus Foss som til slutt vant har vært med alle år det har vært arrangert NM, Idar Hagen Pryerdalen måtte ta til takke med 2. plass, etter å ha tatt 1.plassen tre år på rad. Bronseplassen gikk til Arve Fosnes, også han har vært med i flere år, og var i Bodø da det ble arrangert NM her.
 

Elitemiljøet i vannsklie i Norge er med andre ord nokså stabilt. Årets 1. - 4.plass har fått plass på norsk landslag i vannsklie og skal representere hele nasjonen i en konkurranse i Tyskland i begynnelsen av april.
 

Vi ønsker dem lykke til og starter allerede treninga til neste års kvalik. Vannsklie er gøy!

 


Vinnere NM vannsklie

Skrevet av: Svein Idar og Irene Hansen, foto: Svein Idar Hansen og Irene Hansen


Print
Tips
Del på Facebook
Facebook Twitter TripAdvisor Visit Bodø Bodø kommune Bodø Legevakt Pias ballettstudio Friskhuset 7.himmel Badelandene

Bodø Spektrum: Plassmyrveien, Bodø • Tlf: 75 59 15 00 • Ansatteportal loginWebdesign og publiseringsløsning: mpDesign