Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Gode resultater for Bodø Spektrum KF: – Veldig gledelig

Årsresultatet i 2022 for Bodø Spektrum KF forbedret seg med 6,2 millioner kroner i forhold til regulert budsjett.

 Foreløpig netto driftsresultat før avsetninger er på kr 5 021 409.

Årsaken til det gode resultatet er i hovedsak omgjørelse av likviditetslån til tilskudd, besparelser i drift, økte renteinntekter og ekstra koronakompenasjon.

Driftskostnadene ble redusert med kr 1,1 mill i samme periode.

– Veldig gledelig

– Det gode resultatet er veldig gledelig, og vil bli foreslått å styrke helt nødvendige avsetninger til fond. Vi må huske at i oppstarten av 2022 var idretts- og kulturbygget nærmest helt nedstengt grunnet korona situasjonen, sier daglig leder Steinar Bang Hansen. 

– I tillegg har det i 2022 vært uregelmessigheter i driften grunnet det spennende byggeprosjektet med et nytt 25 meter konkurransebasseng i tilknytning til Nordlandsbadet. De ansatte har derfor gjort en god jobb i foretaket og må berømmes for sin innsats. 

Årsregnskapet er nå sendt til revisjon, og skal behandles av bystyret i mai.

Bodø Spektrum forestår forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av idrettsanleggene Nordlandshallen, Bodøhallen, Nordlandsbadet, Aspmyra Stadion og andre idrettsanlegg etter avtale med Bodø kommune.

Foretaket utfører utleie av de overnevnte lokaler, herunder salg av varer og tjenester som har naturlig tilknytning til anleggets virksomhet.

Foretaket skal være drivkraft for å videreutvikle det lokale og regionale idretts- og kulturlivet, og kan også delta i driften av andre selskaper.

Etter avtale kan foretaket tillegges andre oppgaver av eier Bodø kommune v/bystyret.

Aktuelt