Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Reisebrev fra NM i vannsklie 2019 i Skien Fritidspark

Familien Hansen til NM i vannsklie

Som veteraner å regne i forhold til norgesmesterskap i vannsklie, gikk turen til Skien i år, helga 29.-31. Mars 2019. I år dro hele tre deltakere fra Nordlandsbadet som hadde kvalifisert seg, alle fra samme familie. Tilfeldigheter? Eller kanskje gode gener, ihvertfall ligger det en del timer med vannsklieøving for familien Hansen.

Familien Hansen

Team Nordlandsbadet er klare til å delta i NM i vannsklie i Skien Fritidspark

Skien Fritidspark

NM har vært avholdt i Skien en gang før, i 2015, så anlegget er kjent for oss. Det er veldig godt tilpasset med hotell like ved, og et stort badeland med klatrevegg, stupetårn, stupebasseng, bølgebasseng, barnebasseng, varmebasseng og konkurransesklien på hele 106 meter. All-time-record i denne sklia er på 10.15.

NM i Skien Fritidspark

Skien Fritidspark

Største NM siden oppstarten

NM i Skien 2019 var det største som har vært i forhold til antall deltakere, med hele 78 påmeldte, hvorav 72 stilte til start. Arrangementet var meget godt planlagt med fast struktur og innlagte små pauser mellom for å unngå forsinkelser. På grunn av det store antallet deltagere ble ikke presentasjonen gjennomført før etter de innledende rundene, så kun de 24 som gikk til finalen ble presentert.

Innledende runder

I de innledende rundene var vi delt opp i 7 puljer, 4 for herrer og 3 for damene. Matilde var i 1. Pulje damer, Irene i 3.pulje damer og Svein Idar i 4.pulje herrer og kjørte dermed sist av oss fra Nordlandsbadet.

Solid kjøring av Matilde

Matilde kjørte meget bra i sine 3 innledende runder og fikk en god tid som kunne se ut som at det kunne holde til finaleplass, etter 1.pulje damer lå hun på en 7.plass. Irene som var novise i NM-sammenheng kjørte 3 greie runder hvor hun forbedret tida si litt for hver runde, men siden hun var i 3. og siste pulje var det klart etter hennes 3. runde at hun ikke kom til finalen.

Irene Hansen med resultater pulje 3

Irene sammen med poengoversikten for pulje 3 damer under NM i vannsklie

Svein Idar også videre til finalen

Svein Idar startet som nummer 6 i 4. og siste pulje for herrer. I denne puljen var han i godt selskap med tidligere trippel NM-vinner Idar Hagen Pryerdalen, uoffisiell norgesmester fra ifjor Joachim Flesjå, norgesmester 2013 Christian Meisal og norgesmester 2017 Marcus Foss. Det var forventninger til at lista kunne komme til å endres litt i løpet av de innledende rundene til denne puljen, og det gjorde det. Svein Idar berget seg videre og etter innledende runder lå han på delt 7.plass med Christian Meisal og William Skjærum med tiden 10.47.

Finalerunde

Finalerundene for damer ble avholdt etter høytidelig presentasjon av de 24 deltakerne, hvor resterende deltakerne sto på sidelinja med jubel og high-fives til finalistene som toget forbi.

Deltakere NM vannsklie 2019

Finaledeltakerne fra NM i vannsklie 2019

8. plass for Matilde

Matilde var spent og klar for finalen og lå på 7.plass før de to finalerundene med sin beste tid på 11.51. Dermed kjørte hun som nummer 5. Nivået holdt hun til superfinalene med de 8 beste og hun endte til slutt på en sterk 8.plass av totalt 26 NM-deltakende damer. Norgesmester i dameklassen ble Kine Fristad fra Ado Arena i Bergen. Dette var hennes første NM, men hun holdt toppnivå hele veien så seieren var vel fortjent. Siste finalerunden hennes kjørte hun inn til tiden 10.95, og dette ble notert som rekord for damer i denne sklia.

Matilde i aksjon under NM i vannsklie

Matilde i aksjon under NM i vannsklie

Finale menn NM i vannsklie

Finalen til herrene startet presis i forhold til tidsskjemaet, noe som i seg selv var imponerende etter en lang dag i badet. Det var mange kjente fjes og navn i finalen og det er artig å se at elitemiljøet i vannskliesporten er så stabilt.

Svein Idar tok en sterk 7. plass under NM

Etter 1. runde i finalen lå Svein på en foreløpig 3.plass, men det måtte holde i 2 runder til. I 2. runde var han litt uheldig, mens andre på lista hadde en god runde noe som førte ham ned på en delt 6.plass. Denne plassen holdt han gjennom superfinalen også. Etter rundene ble det sett på foregående tider for å avgjøre rekkefølgen på de to sjetteplassene, noe Svein Idar dessverre kom dårligst ut av. Men likevel; av 46 deltakende menn er en 7.plass veldig bra, og det viser at Svein Idar holder et jevnt nivå (med 8. plass i 2017, 8. plass i 2015 og en 8.plass i Bodø i 2014.)

Matilde og Svein Idar under NM i vannsklie

Matilde og Svein Idar representerte Nordlandsbadet under NM i vannsklie

Neste års arrangør er Tromsøbadet

På banketten på kvelden ble det annonsert at neste NM skal være i Tromsøbadet som fortsatt er under bygging. Det er artig å få arrangementet nordover og vi ønsker oss mange, mange konkurrenter under neste års kvalifisering i Nordlandsbadet!

Premieutdeling NM i vannsklie

Premieutdeling NM i vannsklie

Med badehilsen

#HouseOfHansen 2019

Live Maria, Aron Johan, Matilde Irene, Irene og Svein Idar

Aktuelt