Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Skoleregler

For skolens bruk av Nordlandsbadet.

Generelle regler

1. Nordlandsbadets ordensregler og instrukser gjelder i forbindelse med skolens bruk av anlegget. Badet med tilhørende garderober og dusjrom er å betrakte som skolelokaler. Og skal kun bruke til undervisning når de brukes av skolene. Skolens reglement for elevenes orden og oppførsel gjelder således i Nordlandsbadet.
2. Klassens lærer får tildelt nøkkel og har ansvaret for tilsyn med elevene og skal føre elevene samlet fra skranke til anvist garderobe, gjennom dusj til basseng og tilbake etter endt time. En svømmeøkt med av og påkledning varer i 1 ½ time. Mobiltelefoner og andre verdisaker oppbevares for elevene av lærerne.
3. Eventuelle skader eller uregelmessigheter som måtte oppstå, må straks meldes til betjeningen. Og rapport skal skrives.

Garderober og dusjrom

1. Omkledning skal foregå i garderoben. Fottøy skal tas av utenfor barfotsone og settes i garderobeskap.
2. Elevene skal medbringe såpe, håndkle og badedrakt / bukse. Før svømmetime skal elevene såpe seg godt inn og dusje grundig uten badetøy.
3. Før elevene forlater dusj – tørkerom, skal de ha tørket seg grundig. Vannsøl i garderoben må ikke forekomme.
4. Etter endt påkledning påses det at elevene tar med seg alt utstyr, og nøkkelchip leveres inn. Klassen går samlet ut.

Badet / bassenget

1. Elevene må avholde seg for alt som kan forurense vannet i bassenget. Det tillates ikke bruk av plagg på plagg. Se hygieneregler. 
2. Elever med smittsomme hudsykdommer eller åpne og plastrete sår skal ikke bruke bassengene.
3. Elevene skal ikke gå ut i bassenget uten lærerens tillatelse. Det skal kun benyttes tildelte basseng for hver gruppe.
4. Stup og hopp skal bare foregå under lærerens tilsyn, i bassengets dype del og bare i en retning. Lite svømmedyktige elever skal ikke oppholde seg i dype basseng selv om flytemiddel benyttes.

Ansvar

1. Det er skolens ansvar når elevene er i badet og har undervisning. Skolens rektorer er pålagt å følge opp lærenes kvalifikasjoner på livberging og ferdigheter. Hvis ikke annet er skriftlig avtalt og godkjent på forhand.
2. Det skal være 1 lærer pr. 15 elev. Og evt. 1 assistent pr. elev med spesielle behov.

Aktuelt