Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Babysvømming


Ved å bruke dette skjema godtar du våre personvernvilkår.

Meld deg på babysvømming fra uke 36.-49. #13. ganger» påmelding fra uke 26

Babysvømming

Babysvømmingen foregår i vårt terapibasseng som har en temperatur på 34 grader. Aktivitetene legger vekt på å utvikle det nære forholdet mellom foreldre og barn. Barnet lærer seg å bli trygg og fortrolig i vann.

Informasjon om babysvømming:

Babysvøm er en aktivitet der både foreldre og barn deltar aktivt i bassenget. Det er basert på lekeaktiviteter som vektlegger den nære relasjonen mellom foreldre og baby. Målet er at babyen blir trygg over og under vann, og oppøver selvstendighet i vann, uansett dybde. I vann klarer babyen å utføre bevegelser som ikke er mulig på land, og hun/han frigjøres fra en sittende eller liggende stilling. Dette samt sosialt samvær med andre babyer og foreldre, gir både foreldre og baby stort utbytte av denne aktiviteten. Nordlandsbadet har en nedre grense på 12 uker og/eller 5 kg, og en øvre grense på 2 år.

Forberedelser hjemme:

Har man badekar, er det lurt å fylle det opp og la babyen bevege seg der. Pass på at minst mulig av babyens våte hud utsettes for luft. Temperaturen på vannet bør ligge på 36-37 grader når man starter, og gradvis senkes til 33-34 grader som i vårt terapibasseng. Når du holder babyen, er det viktig å gi hodet støtte, ikke lås babyen slik at det hemmer bevegelsesmuligheten. Når du bader babyen, bør det komme litt vann i ansiktet. Det er best om vannet tømmes bakfra over nakke og hode, slik at mer og mer vann renner over ansiktet. Bruk hånden som øse, mens hodet lutes fremover.

Første gang på babysvømming:

Sett av god tid til første besøk i bassenget. Planlegg søvn og mating, hvis babyen er trøtt og sulten vil den trives dårligere i vannet. Det er lurt å ha med bilstol (evt. vognbag) til babyen, som du kan bruke i garderobe, dusj og ute i badet. Ta med ekstra håndklær, og regn med at det kan være vått der man setter fra seg babyen. I vannet skal babyen ha på badebleie, denne får du på inngangsbilletten. La babyen få god tid til å venne seg til miljøet inne i badet, og husk at kroppskontakt er det som gjør babyen mest trygg. Babyen behøver ikke dusje før badet, men grundig kroppsvask er obligatorisk for alle andre. Det er viktig at du tørker deg før du tar i babyen. Tull et stort håndkle rundt babyen med en gang den løftes ut av vannet. Etter badet bør klorvannet vaskes/skylles av babyen og smør gjerne huden inn med fuktighetskrem.

Begge foreldre kan delta, varighet 30 min

Velkommen til fine badestunder med den lille!

Aktuelt